CONTACT OPNEMEN

Wil je meer informatie ontvangen over coaching? Mail dan naar info@dedertigerscoach.nl of bel/app naar +31612288790.

Kennismaking inplannen

Direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen kan ook! Bekijk hieronder de beschikbaarheid. Let op: ik ben op vakantie van 12 september t/m 27 september. Graag afspraken pas weer na deze data inboeken

DIT BEN

IK

Mijn naam is Britt van Smeerdijk en ik had het perfecte leven. Een koophuis in hartje Amsterdam (inclusief visgraatvloer, zwarte keuken en hond), een lieve zorgzame vriend, leuke vrienden en een succesvolle eigen onderneming. Maar toch was ik niet gelukkig. Er knaagde iets aan mij maar ik wist niet wat. 

 

Ik deed lange tijd niks met dat gevoel. Ik leefde mijn leven en zei tegen mezelf dat ik mij niet zo aan moest stellen. “Kijk om je heen. Je hebt alles. Waar moet jij nou ongelukkig over zijn?” Ik raakte steeds meer van mezelf verwijderd. En als je maar lang genoeg niet naar je gevoel luistert, voel je op een gegeven moment helemaal niks meer.  Ik weet nog dat ik een keer in de zon op een terras zat en ik mij niet eens realiseerde dat ik daar zat. Ik voelde helemaal niks. Mijn leven was een toneelstuk en ik zat in het publiek als toeschouwer. 

 

 

Verdoofde zombie

Zolang ik mij kan herinneren, ben ik al geïnteresseerd in het menselijke gedrag. Waarom doen wij zoals wij doen en hoe kun je de meest optimale versie van jezelf worden. Met een opa die een einde aan zijn eigen leven heeft gemaakt ten gevolgen van een depressie, werd ik als jong meisje al geconfronteerd met geestelijke ziektes. Ook mijn thuissituatie was niet altijd makkelijk. Ik zag mijn vader worstelen met intergenerationele trauma’s die hij soms simpelweg niet aankon. Zonder hier te veel over uit te wijden, was dit voor mij als kind erg verwarrend als je alleen maar liefde van je vader wilt en hij je dat niet altijd kan geven

Je kan wel begrijpen dat ik door deze geestelijke uitdagingen veel nadacht over het gedrag van de mens. Ik verslond enorm veel boeken over mindset, gedragsverandering, leven in het nu, gewoontes volhouden en patronen doorbreken. En toch was ik een verdoofde zombie op mijn 28ste. Where did it go wrong?

Het probleem is, dat onze hersenen niet van nieuwe dingen houden. Ze zullen er alles aan doen om jou continu weer in je oude patroon te drukken. Daarom is het ook zo moeilijk om gewoontes vol te houden en merk je al snel dat je hersenen allerlei smoesjes bedenken om te stoppen met jouw goedbedoelde voornemens. De enige manier om daar door heen te komen, is vastberadenheid en bewustwording.

My way out

En vastberaden was ik. Ik moest en zou uit dit ongelukkige gevoel breken. Dus in plaats van het zware gevoel wegdrukken, ging ik er met liefde naar luisteren. Wat had het mij eigenlijk te zeggen? Ik verbrak mijn relatie, durfde te luisteren naar mijn impulsen en ben mij gaan verdiepen in bewuster leven en leven vanuit het hart in plaats van het hoofd. Ook stelde ik mij open voor plantmedicijnen zoals Ayahuasca en Huachuma. Plantmedicijnen hielpen mij om nog dieper te graven en mijn vaste geroeste patronen en repeterende gedachten naar de oppervlakte te brengen.

Nu -een paar jaar later- wil ik graag wat met mijn ervaring en kennis doen en andere mensen van mijn leeftijd ondersteunen om uit bepaalde patronen en gedachtestromen te breken. Het leven is leuk alleen soms zijn we dat even vergeten door de donkere wolk die maar niet lijkt weg te trekken.  

 

Opleiding

In 2023 rondde ik mijn basisopleiding als coach af bij NONONS Amsterdam en startte ik De Dertigerscoach. Wat mij het meeste aansprak in deze opleiding was de (zoals de naam al zegt)  nononsens aanpak. Naast het leren kennen van je eigen patronen en valkuilen, krijg je veel praktische tools en gesprekstechnieken aangereikt waardoor je gedegen een coachingstraject in gaat. 

 

Vanuit deze opleiding, ben ik mij verder gaan ontwikkelen op het gebied van lichaamsgericht coachen bij de Psychologie van het Lichaam. Lichaamsgericht coachen gaat vooral over het leren herkennen van de signalen van het lichaam en daar vervolgens gehoor aan geven. Meer vanuit je gevoel kunnen leven en met als resultaat een betere balans tussen lichaam en geest.

 

Op dit moment volg ik een opleiding tot Master Therapeut bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

Coachingsstijl

Mijn coachingsstijl is warm, doelgericht, positief, open en als de situatie het toelaat, vind ik het leuk om hier en daar wat humor in te brengen. Hoewel een coachingstraject confronterend en moeilijk kan zijn, is persoonlijke groei een mooi en leuk proces. En soms is het gewoon humoristisch als we van een afstandje naar ons eigen gedrag kijken dus het hoeft niet allemaal zwaar en verdrietig te zijn. Tijdens een traject stimuleer ik je zelfredzaamheid want uiteindelijk is het de bedoeling dat je op eigen benen kan staan en je eigen obstakels oplost. 

 

Ik ben makkelijk in omgang en wat ik terug krijg is dat iedereen zich snel op zijn gemak voelt. Daarnaast zou je mij spiritueel kunnen noemen maar wel met beide benen op de grond. Voor mij is spiritualiteit het vergroten van je bewustzijn. Ik geloof in een bewust leven en ben van mening dat we onszelf tegenwoordig veel te veel verdoven en lastige gevoelens uit de weg gaan. Met als resultaat dat niks wordt opgelost en alle gevoelens zijn weggedrukt. Gevoelens die later nog harder terugkomen.  

 

Waarom specifiek dertigers*

Ik ben zelf een dertiger en ik begrijp als geen ander hoe ingewikkelde leeftijd dit is. Opeens moet je serieus gaan nadenken over je carriere, je woonsituatie, je relatie. Het lijkt alsof alle grote beslissingen allemaal in één keer gemaakt moeten worden en dat kan behoorlijk verstikkend en verlammend werken. Daarnaast ben je nog vol aan het uitzoeken wat voor mens je bent en wat je belangrijke levenswaarden zijn. Dus hoe kan je al die grote beslissingen maken als je jezelf nog aan het ontdekken bent. Ik vind het heel interessant om deze ingewikkelde puzzel op te lossen. Zin om aan de slag te gaan?

 

*Ik spreek hier van dertigers maar ik bedoel iedereen in de leeftijd van 25-45 jaar.

NEEM CONTACT OP

STUUR EEN BERICHT

Wil je meer informatie over een specifieke klacht, informatie over mijn werkwijze of wil je een afspraak maken? Via de online agenda kun je gemakkelijk zelf een afspraak maken of vul het contactformulier in.