CONTACT OPNEMEN

Wil je meer informatie ontvangen over coaching? Mail dan naar info@dedertigerscoach.nl of bel/app naar +31612288790.

Kennismaking inplannen

Direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen kan ook! Bekijk hieronder de beschikbaarheid. Let op: ik ben op vakantie van 12 september t/m 27 september. Graag afspraken pas weer na deze data inboeken

Lichaamsgerichte coaching

Vaak kan je al veel over iemands karakter zeggen aan de hand van zijn/haar lichaam. Staat iemand meer naar voren of naar achter, is de kin in de lucht of naar beneden, is de ene schouder langer dan de ander? Alle signalen die het lichaam geeft, zeggen wat over je levenservaringen, je overtuigingen, angsten of blokkades. Jouw lichaam spiegelt de waarheid, of je het nou wilt of niet.

 

Wat is lichaamsgerichte coaching?

Bij lichaamsgerichte coaching kijken we vooral wat het lichaam te zeggen heeft. In plaats van het hoofd, gebruiken we nu het lichaam als tool om antwoorden te krijgen op je vragen. Lichaamsgerichte coaching maakt je bewuster van de signalen die je lichaam je geeft. In deze vorm van coaching staat niet het ‘praten over’ centraal, maar het voelen en beleven van wat er in je lichaam gebeurt. In plaats van er (alleen) over te praten, ervaar je het ook. En dat kan heel veel verschil maken 

Wat houdt lichaamsgerichte coaching in?

In de sessies geven we jouw lichaam een stem. Aan de hand van een coachvraag, kijken we wat jouw lichaam hierover te zeggen heeft. We kijken samen naar (gedrags)patronen en interne conflicten. Vaak zijn er meerdere gevoelens en gedachten, soms ook tegenstrijdige, tegelijk aanwezig. Je ontdekt welke patronen of mechanismen, die vaak op jonge leeftijd met een reden zijn ontstaan, een rol spelen in je dagelijks leven.

 

Ik werk met verschillende lichaamstechnieken zoals de Sedona methode, meditatie, ademhaling en focussen

Wat levert lichaamsgerichte coaching op

In de Westerse wereld zien we veel mensen die vooral met hun hoofd denken en niet luisteren naar wat hun lichaam hen vertelt. Zo komt de mens steeds verder van zijn gevoel te staan en weet hij/zij op een gegeven moment helemaal niet meer wat ie voelt.


Dichter bij je gevoel kunnen komen, is één van de meest voorkomende coachvragen. Maar hoe kom je dichter bij je gevoel als je niet kan voelen? Het resultaat van lichaamsgerichte coaching is dat je weer kan voelen. Zo simpel is het. Je herkent (steeds sneller) de signalen van je lichaam en durft daar naar te handelen. Daardoor maak je beslissingen die beter in lijn liggen met wie jij daadwerkelijk bent.


Je leven voelt meer in balans en je weet beter hoe je met heftige emoties om kan gaan. In plaats van dat je erin verdrinkt, sta je aan de zijlijn en leer je hoe je ze op een rustige manier verwerkt en een plek geeft.