CONTACT OPNEMEN

Wil je meer informatie ontvangen over coaching? Mail dan naar info@dedertigerscoach.nl of bel/app naar +31612288790.

Kennismaking inplannen

Direct een vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen kan ook! Bekijk hieronder de beschikbaarheid. Let op: ik ben op vakantie van 12 september t/m 27 september. Graag afspraken pas weer na deze data inboeken

HOE Creëer JE MEER RUST IN EEN OVERVOL LEVEN?

Werk, verjaardagen, etentjes, sporten, boodschappen doen, eten koken, huis schoonmaken – voor je het weet zit je week alweer ramvol en vraag je je af wat er is gebeurd met dat goede voornemen om nu echt wat meer tijd voor jezelf te plannen? 

Met carrières die vaak in volle gang zijn, mogelijke gezinsuitbreiding en sociale verplichtingen, lijkt het vinden van evenwicht in je dertigers bijna een onmogelijke opgave. Maar ik zeg expres bijna. Het is dus wel mogelijk. Maar hoe? Hierbij een aantal handige tips die je weer een stuk verder helpen!

1. Prioriteiten stellen

Neem de tijd om je prioriteiten te evalueren. Wat zijn je langetermijndoelen? Waar wil je je op focussen? Zonder bestemming is het lastig om de juiste koers te varen. Welke dingen vind je belangrijk in het leven? Richt daar je aandacht op. Dit hoeft overigens niet voor altijd te zijn. Maar kan ook voor een X-periode je focus zijn en na een tijdje weer veranderen. 


2. Een Effectieve Planning

Ja, daar hebben we ‘m weer: een planning. Een goed doordachte planning is een sleutel tot succes. Maak gebruik van digitale agenda’s en planningstools om je werktijd en vrije tijd te organiseren. Blokkeer specifieke tijdsblokken voor werk, ontspanning, sport en sociale activiteiten. Op deze manier houd je grip op je schema en voorkom je dat het je overneemt.

3. Leer Nee Zeggen

Dit vind ik altijd een beetje cheesy maar een nee tegen de ander is een ja tegen jezelf. Waarschijnlijk heb je vaak de neiging om overenthousiast ‘ja’ te zeggen tegen nieuwe kansen, projecten of sociale verplichtingen. Onthoud dat het oké is om nee te zeggen. Het stellen van grenzen is cruciaal voor het behoud van evenwicht. Wees selectief in wat je aanneemt, zowel op het werk als in je persoonlijke leven. Als je hier moeite mee hebt, verdiep je dan eerst in wat jouw waarden zijn in het leven. Wanneer je deze eenmaal scherp hebt, is het makkelijker om keuzes te maken die bij jou passen. 


4. Zorg goed voor jezelf

Je kent het standaard riedeltje vast wel: zorg voor voldoende slaap, gezonde voeding en lichaamsbeweging. Maar het wordt niet voor niets altijd gezegd (en komt eigenlijk ook weer terug op punt 1: prioriteiten stellen). Maak ook voldoende tijd vrij voor activiteiten die je ontspannen en opladen (als je niet weet welke activiteiten dat zijn, ga jezelf dan monitoren), of het nu gaat om lezen, wandelen in de natuur of meditatie. Deze tijd kun je blokken in je agenda.


5. TIJDDAGBOEK

Veel cliënten die ik spreek zeggen dat ze ‘geen tijd’ hebben voor sporten, zelfontwikkeling, journalen, mediteren etc. Maar als ik ze dan vraag hoeveel tijd ze op hun telefoon zitten en hoeveel Netflix series ze kijken, is het stil. Wees eerlijk naar jezelf. Waar besteed jij op dit moment je tijd aan? En is dat echt waar je je tijd aan wilt besteden of zijn er andere dingen die je beter kan doen? Houd een week een tijddagboek bij zodat je inzichtelijk krijgt hoe je je tijd besteedt en kijk of je dit eventueel kan veranderen.


6. Realistische Doelen Stellen

Probeer ook realistisch te blijven. Vaak willen we een succesvolle carriére, strak lichaam, rijk sociaal leven en misschien wel het perfecte gezin, allemaal tegelijk. Maar dat kan nou eenmaal niet. Wees realistisch over wat je kunt bereiken in een bepaalde periode. Anders zet je onnodig veel druk op jezelf en is de kans groot dat je enorm overspannen raakt. 

Wees niet te streng als je op dit moment alles nog aan het uitzoeken bent en je leven als één grote chaos voelt. Dat mag. Rond de 30 draait het allemaal om het vinden van de juiste harmonie tussen verplichtingen en tijd voor jezelf. Het is een reis waarin je leert balanceren, grenzen stellen en prioriteiten bepalen. Vergeet onderweg ook niet te genieten 😉

 

Heb je nou hulp nodig bij het vinden van een juiste balans en vind je het lastig om er zelf uit te komen? Plan dan een gratis intake met mij in.